اولین بستنی فروشی

لحظه های فراموش نشدنی

بستنی یک واژه خیلی آشنا برای ما ایرانی ها ، فقطی اسم بستنی میاد یاد بهار، تابستان که شب ها بهانه ای بود برای خانوادگی بیرون رفتن و مقداری از زمان را با خوردن بستنی کنار عزیزانمان باشیم،

باید یجوری بگیم که بستنی نوستالژیک هر زمان است بطوریکه هر زمان هم خودش را با زمان به روز نگه میدارد، 

این خوشمزه خیلی از صحنه های ما را دیده و چشیده با شادی های ما سرمای خودش را به ما داده و بعد از غم و غصه ما هم که تبدیل به شادی شده مجدد سرمای وجودش را به ما بخشیده،

 

بستنی از کجا آمد؟

بستنی فروشی در اواخر حکومت سلطنت ناصرالدین شاه بود که توسط فردی به نام «ممد ریش» که بدلیل ریش بلندش شهرت داشت، رواج پیدا کرد.

حتی در تاریخ داریم قبل از اینکه میرزارضای کرمانی، نسبت به ترور ناصرالدین شاه اقدام کند ادعا کرده بود که از بستنی ممد ریش خورده است که باعث دستگیری او با این بهانه که چه موادی در بستنی وجود داشت که یک نفر دست به چنین کاری کند.

 

عکس اولین بستنی فروشی ایران

بستنی خامه یی پر گلاب، خامه، هل و بسیار مایه دار و کش آمدنی و کاملاً سفید شکل برفش لای دو نان مخصوص معروف به حصیری که روزانه چند هزار عدد آن به فروش می رفت، رقیب چندانی نداشت تا اینکه در اواخر دهه 30 شمسی بستنی ماشینی کالیفرنیا به بازار آمد و ذائقه ها به آن عادت کرد. فرد دیگری که جزء اولین بستنی فروش های ایران به حساب می آمد، فردی به نام «اکبر مشدی » بود.

اکبرمشدی وقتی 20 ساله بود با ممدریش در دربار شاه آشنا شد گرچه بستنی هایی که درست میکرد با بستنی هایی که ممدریش تهیه میکرد فرق داشت او عقیده داشت که بستنی باید براساس  ذائقه ایرانی ها درست شود و با خارجی ها فرق داشته باشد.و ایرانی ها دوست دارند در بستنی هایشان خامه، گلاب و زعفران بیشتر از نگهدارنده های دیگر به کار رود.

اکبر مشدی برای اضافه کردن یخ به بستنی اش مجبور بود تا کوه های شمال تهران برود و یخ طبیعی با خودش بیاورد. برای همین شهرت بستنی های او به سرزمین های دیگر هم رسید. می گویند بستنی او آنقدر در میان رجال و سیاسیون طرفدار پیدا کرد که «فخرالدوله» مادر دکتر امینی(نخست وزیر وقت) او را با خودش به فرانسه برد تا با بستنی که اکبر برای مهمانانش سرو می کرد، فخر بفروشد، 

اکبر مشدی در 92 سالگی فوت کرد. خبر مرگ او در روزنامه های دیگر کشورها مثل عراق و پاکستان هم به چاپ رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *